Choď na obsah Choď na menu
 


ORAVA FLOORBALL CUP

NEZÁLEŽÍ NA TOM, KOĽKOKRÁT SPADNEŠ, ALE KOĽKOKRÁT SA POSTAVÍŠ

Od piatku do nedele na Orave. V zime, s občasným snežením, v kráľovskom apartmáne a v situácii, v akej  sa Wildky ešte neocitli.
Premiérový ročník Orava Floorball Cupu, ktorý sa odohral v Mútnom, dievčatá  začali už v piatok cestou kysucko-oravskými serpentínami. Keď v sobotu dorazil zvyšok tímu, nabehli na ihrisko a gólmi Božky Juricovej a Kataríny Cerchlanovej  pretlačili Zákamenné.
Ani  sa nenazdali a po ďalšej výhre nad tímom Black Devils (skórovali postupne Lívia Šusteková z nariadeného trestného strieľania, opäť Boženka a Vanesa Honíšková) Wildky zrazu boli víťazkami základnej skupiny.
V nedeľňajšom semifinále sa dievčatá chvíľku hľadali, následne ich  však dobehla aj forma, ktorú naše devy postrácali v sobotu večer/v noci a v zápase s PVDD  dotiahli z 0:2 na 2:2. Góly strelili Petra Šutáková a Sabína Kretíková. Obrat, ktorý by znamenal postup do finále,  mohli dokonať v úplnom závere zápasu, Dominika Mariňáková však trafila len tyčku.
Okrídlené klišé, že nájazdy sú lotéria, sa potvrdilo aj tentoraz. Žiaľ, negatívne pre Wildky. Súperky sa trafili dvakrát, Wildky len raz a ostal im tak len súboj o tretie miesto. V ňom dievčatá predviedli najhorší výkon na turnaji a bronz si po prehre 1:3 odniesli domáce florbalistky Mútneho...
Ale napriek zemiakovým medailám si dievčatá turnaj naplno užili a nazbierali nové skúsenosti.
wggg.jpeg